DMSO за ОБЛЕКЧАВАНЕ НА ПРИЗНАЦИТЕ И СИМПТОМИТЕ НА АРТРИТ , ПОДАГРА

 ДМСО за ОБЛЕКЧАВАНЕ НА ПРИЗНАЦИТЕ И СИМПТОМИТЕ НА АРТРИТ 

Артритът е термин, който обикновено се използва за обозначаване на ставни заболявания и този термин се прилага особено за заболявания на ставите, които са възпалени. Сред признаците, които могат да се появят, са ограничения на движението, деформация и крепитация, което е усещане за стържене или шум в резултат на триене една в друга на противоположни ставни повърхности. Подуването също е признак, който се наблюдава често и може да бъде причинено от натрупване в пространството на ставата на течност, подкожен оток, локализиран излив или костно разширение. Съобщените симптоми обикновено са болка и скованост. Тези признаци и симптоми често са свързани със силен дискомфорт и в някои случаи неподвижност.

Има определени признати класове артрит, които могат да се различават до известна степен по своите признаци и симптоми или могат да имат различна етиология или произход. Във всеки случай горепосочените симптоми и признаци обикновено се срещат при тези класове артрит и прилагането на диметилсулфоксид води до тяхното облекчаване. Както беше обсъдено по-рано, облекчението означава или наблюдавано или докладвано намаление, или елиминиране на някои или всички признаци и симптоми. Локалното приложение е предпочитано при лечението на това заболяване, като съставът се нанася обилно върху кожата около засегнатата става. Въпреки това, инжекции, особено междуставни, също могат да бъдат необходими. При по-хронични състояния, особено в случай на ревматоиден артрит, може да се наложи продължителен режим, продължаващ няколко седмици, преди да се види измеримо облекчение.
DMSO за ОБЛЕКЧАВАНЕ НА ПРИЗНАЦИТЕ И СИМПТОМИТЕ НА АРТРИТ , ПОДАГРА

Покупка на ДМСО
ЦЕНА  :
 25 лв за 100 мл | 46 лв за 200 мл | 
50 лв за 250 мл 
  + ДМСО Гелове с Алое    информация на тел.0898575184
ПОРЪЧКА НА ДИМЕКСИД - ДМСО - Диметилсулфоксид

Следните примери са илюстративни.
24 Пример 63. Облекчаване на симптомите и признаците на ревматоиден артрит Ревматоидният артрит е заболяване, което има тенденция да бъде хронично и да доведе до характерни деформации. Един признак е възпаление, което присъства заедно със симптомите на скованост и болка. Други признаци са удебеляване на синовиалната мембрана, разрушаване на хрущяла и костта и анкилоза. Последният термин означава необичайна неподвижност (или консолидация или фиксация) на ставата. Ставите на ръката обикновено са засегнати и мускулни симптоми като болка, чувствителност и скованост се появяват рано и обикновено са изпъкнали по време на страданието.
(A) 36-годишна бяла жена съобщава за симптоми на болка и подуване и показва признаци на зачервяване и деформация в ставите на втория и третия пръст на дясната ръка, особено метакарпофалангеалните стави. Измерената с калипер обиколка на засегнатите стави е 8,75 cm. за всеки пръст. Имаше ограничение на движението във всички посоки. Един cc. диметилсулфоксид се нанася с апликатор локално, така че мократа течност да обгражда всяка от засегнатите стави. След половин час субектът може да движи и двете си стави в пълен диапазон на движение без болка. Един час след лечението действителното измерване на обиколката на ставата показа 8,25 cm. на една фуга и 8.00см. на другата става. Симптомът на болката се облекчава за 12 часа, през което време се наблюдава, че подуването остава намаляло.
(B) Жена на 42 години съобщава за болка в проксималните интерфалангеални стави на първия и втория пръст на лявата ръка. Това са средните стави на първите два пръста. Подуване, зачервяване, топлина и деформация се наблюдават като признаци. Измерената обиколка на ставата на първата цифра е 6,25 cm. и обиколката на проксималната интерфалангеална става на втория пръст е 6,75 cm. Диметил сулфоксид при 100% концентрация се прилага с апликатор в обем от 1,2 cc. така че течността да заобиколи и двете участващи стави. Пет минути след третиране, 1.2 cc. отново се прилага върху всяка от засегнатите стави с апликатор по същия начин. Определено облекчаване на симптомите не настъпи до един час след прилагането, когато субектът беше в състояние да движи и двете си стави чрез цяла гама от движения. Измерването на ставата в края на един час не показва намаляване на отока. Субектът беше наблюдаван отново след 12 часа, когато измерването показа 5,75 cm. на първи пръст и 6.00см. на втория пръст. След допълнителни 12 часа субектът все още е в състояние да движи и двете засегнати стави чрез пълен обхват на движение и продължителността или облекчаването на симптомите и признаците продължава 48 часа.
(C) 6-годишен женски субект с цервикален (засягащ прешлените на врата) ревматоиден артрит, рефрактерен на кортизон и салицилати, беше лекуван чрез локално приложение със 100% диметилсулфоксид в засегнатата област. Преди лечението субектът не можеше да движи главата си вляво от средната линия без дискомфорт. Половин час по-късно тя успя да докосне брадичката си до лявото си рамо без болка и облекчаването на този симптом продължи около дванадесет часа.
Пример 64. Облекчаване на симптомите и признаците на остеоартрит Това заболяване се среща по-често при по-възрастни хора и обикновено засяга ставите, носещи тежестта, и любопитно, дисталните интерфалангеални стави на пръста или крайната става. Някои от симптомите, свързани с това страдание, са болка и скованост, като болката обикновено е лека и болезнена. Болката обикновено се появява при упражняване на част и отслабва при почивка. Възможно е да няма признаци на уголемяване на ставите, въпреки че, когато са налице, те обикновено са резултат от вторична хипертрофия на костта. Признаците за уголемяване са твърдост и изпъкналост, което не прилича на мекото флокулиращо подуване при ревматоиден артрит. Може да има признаци на чувствителност, но рядко топлина или еритема (зачервяване на кожата) или подкожни възли.
(A) 60-годишен бял мъж е имал остеоартрит на дясното коляно, чиято диагноза е в съответствие с рентгенови лъчи и клинични находки. Няма признаци на оток и основният признак е ограничение на движението, ограничаващо разгъването на колянната става с около 30 градуса. Общо куб.см. 100% диметил сулфоксид се нанася с апликатор локално, за да обхване щедро засегнатата става. Разтворът се оставя върху кожата и не се изтрива. Пет минути след нанасяне, 3 куб.см. 100% диметилсулфоксид отново се прилага по същия начин. Изследването на ставата един час след последното приложение показа, че пациентът може напълно да изпъне крака си. Релефът на този знак продължи около 12 часа. Този субект е третиран ежедневно в продължение на две седмици чрез прилагане на общо 8 куб.см. 100% диметилсулфоксид локално с апликатор, залепете засегнатата става веднъж на ден. Течният диметилсулфоксид беше внимателно и щедро нанесен за период от няколко минути около фугата, така че кожата над фугата да беше напълно намокрена, като се внимава да не се разлее или загуби материал. Една седмица след прекратяване на цялото лечение, субектът все още можеше да разтегне ставата без болка.
(B) Лекувана е 63-годишна жена с остеоартрит на двете колена от години. Субектът не можеше да изпъне двете си колена през последните 30 градуса без болка. 100% диметилсулфоксид се нанася обилно върху дясното коляно, така че областта да остане влажна. Четиридесет и пет минути след лечението субектът може напълно да изпъне дясното си коляно без болка. Лявото коляно остана непроменено. Облекчаването на симптомите на болка в дясното коляно продължи около дванадесет часа.
(C) Чистокръвен кастрат на 4 години е имал хроничен остеоартрит на десния глезен в продължение на приблизително 18 месеца. Конят се състезаваше рядко поради трудността да се поддържа здрав след състезанието.
Диметил сулфоксид при 100% се прилага ежедневно локално с четка върху десния глезен и се поставя под възрастова лента. След четиридневно приложение беше отбелязано, че има значително подобрение в движението на животните и животното беше тренирано на състезателна писта А; от една миля. След тази тренировка се видя, че животното ходи нормално. Лечението продължи още два дни и животното беше преработено от една миля и отново върнато в конюшнята в добро състояние. Беше отбелязан изразен ефект върху болката на животните, както и противовъзпалителен отговор.
Пример 65. Облекчаване на признаци и симптоми на подагрозен артрит Подагрозният артрит включва отлагане на кристали натриев урат и някои от признаците са възпаление и дегенеративни реакции. Промените настъпват главно в ставите или костите, бурсите и хрущялните структури. Всяка или всички стави могат да бъдат засегнати, въпреки че обикновено тези на долните крайници, главно на големите пръсти на краката, имат най-голяма честота. Първият знак. в повечето случаи е остър артрит и метатарзо-фалангеалната става на големия пръст на крака често е първата засегната става. Класически, признаците включват подуване на ставите, чувствителност при допир и цианотичен, виолетов цвят на кожата. Симптомът е нетърпима болка.
(A) 62-годишен бял мъж е имал четиричасова анамнеза, съответстваща на подаграта на метатарзо-фалангеалната става на левия палец на крака. Имаше повтарящи се пристъпи на подагра през последните 5 години преди прегледа. Наблюдаваните признаци включват едематозна става на големия пръст на крака с размери 10,00 cm. в обиколката по дебеломер и е подчертано чувствителен при палпация. Имаше и лилав цвят. Два кубика. диметил сулфоксид със 100% сила бяха нанесени локално около цялата става и част от предната част на стъпалото. Това беше повторно приложено в обем от 1 cc. 100% диметилсулфоксид пет минути по-късно. Половин час след последното приложение, симптомът на болката е отшумял и ставата е с размери 9,75 cm. Това облекчаване на симптома на болката продължи около 12 часа, след което болката се върна. По това време ставата беше с размери 9,5 см. в обиколка Две cc. диметил сулфоксид се прилага отново и се наблюдава същото облекчение чрез намаляване на отока. Облекчаване на оток. беше показано чрез измерване на обиколката четири часа след второто третиране, което беше 9,25 cm. Бяха необходими само 2 приложения и всички симптоми и признаци изчезнаха тридесет и шест часа след първоначалното лечение.
(B) 72-годишен бял субект е имал типична подагра на метатарзофалангеалната става на левия палец на крака. Наблюдаваните признаци са чувствителност при допир и подуване. Фугата беше с размери 10,5 cm. в обиколка по шублер. 100% диметилсулфоксид се прилага локално в обем от 2 cc. да обграждат ставата. Пет минути след нанасяне, 2 куб.см. 100% диметилсулфоксид отново се прилага чрез обграждане на фугата. Един час след последното приложение, симптомът на болка намаля до около 25% от това, което е бил преди лечението, а признакът на подуване беше намален, както се вижда от съвместно измерване от 10,0 cm. в обиколка. Дванадесет часа по-късно симптомът на болка все още липсваше и признакът на подуване намаля допълнително, както се вижда от съвместно измерване от 9,5 cm. в обиколка. Два кубика. 100% диметилсулфоксид беше приложен отново през следващите 2 дни в 3 отделни третирания по същия начин, както преди. Седемдесет и два часа след началото на подаграта всички симптоми и признаци са изчезнали напълно.
(C) Изследван е 65-годишен мъж с остър подагрозен артрит на дясната първа метакарпо-фалангеална става. Признаците, наблюдавани в областта, бяха възпаление и чувствителност при допир, както и пълно ограничаване на безболезненото движение. 100% диметилсулфоксид се прилага локално в обилни количества, така че зоната да се намокри. Тридесет минути след прилагането признаците на оток отшумяват и субектът може да движи засегнатата става и се получава пълен набор от движения. Облекчаването на симптома на болката продължи 12 часа.


иЗТОЧНИ

Коментари

Популярни публикации от този блог

Как да си направим компрес с димексид - DMSO

DMSO за предотвратяване и/или лечение на остеоартрит и/или негови симптоми, артрит и/или негови симптоми, възпаление, болки в ставите и/ или структурни промени на ставата.