DMSO ПРИ ЗАБОЛЯВАНЕ НА ОЧИТЕ

 ДМСО използване ,като капки за ОЧИ.

По ирония на съдбата, промените на лещите, наблюдавани в очите на животните при проучвания с DMSO, са спрели изследванията през 60-те години. По-късно се установява, че такъв вид увреждане не се проявява при хората. 
В правилната концентрация DMSO може да лекува повечето заболявания на очите. Що се отнася до проблемите с очите, предпочитам 40% концентрация на DMSO като горна граница. Изследвания в Медицинския факултет на Университета в Орегон в началото на 70-те години показват, че 50% DMSO капки за очи са ефективни при лечението на ретинитис пигментоза (генетично заболяване, което причинява загуба на зрението) и дегенерация на макулата. 50-процентов разтвор се използва в очна чашка, държана върху окото за 5 минути, като това се прави веднъж дневно.
DMSO самостоятелно или използвано с витамин С и глутатион може да помогне при различни състояния, включително катаракта,глаукома, травми на очите, зрителни дефицити като «мушици» в очите или обезцветена склера (бялата част на окото), пигментозен ретинит, розово око и ечемик. Не използвайте DMSO вътре в окото,ако имате ИЗКУСТВЕНА леща при операция на катаракта, тъй като DMSO може да замъгли лещата. Вместо това можете да го прилагате върху кожата на затворено око два пъти на ден.

Капнете по 1 капка от 20, 30 или 40 процентов разтвор на DMSO в нормален физиологичен разтвор във всяко око, като се облегнете назад и оставите капката да се търкаля в окото откъм вътрешния ъгъл. Ако се съмнявате коя концентрация да използвате, винаги започвайте с най-ниската. Ако носите някакъв грим, изчистете го добре с нетоксичен почистващ препарат, преди да използвате DMSO разтвор за очи. Разтворът пари, така че имайте салфетки под ръка. С течение на времето тази реакция ще отслабне. Склерите(бялото на очите) могат да се зачервят, но само временно. Последствията като цяло са освежаващи и облекчаващи. Слагайте капки до три пъти на ден, ако е необходимо. За хора, които са претърпели очна операция като LASIK или операция на катаракта, препоръчвам да се прилага DMSO разтвор около очната кухина вместо в окото и също да се приема DMSO през устата.

Имах успешен случай на жена на около 60 години с много високо очно налягане, която преди години е била диагностицирана с глаукома. Тя не е приемала никакви лекарства и е била инструктор по йога, така че редовно е правила физически упражнения. Под мое ръководство тя използваше моите 20-процентни DMSO капки за очи с витамин С два пъти дневно (тя нежно ги наричаше „течен огън“) освен различни други хомеопатични лекарства. Отне шест месеца лечение, но очното й налягане се нормализира. Тя беше доволна и облекчена, тъй като случаят в началото изглеждаше упорит и тя се чувстваше малко разочарована. Обикновено откривам, че за всяка година на заболяването са необходими три до четири седмици на
излекуване, така че търпението е много важно.
ПОРЪЧКА НА ДИМЕКСИД - ДМСО - Диметилсулфоксид

Коментари

Популярни публикации от този блог

Как да си направим компрес с димексид - DMSO

DMSO за предотвратяване и/или лечение на остеоартрит и/или негови симптоми, артрит и/или негови симптоми, възпаление, болки в ставите и/ или структурни промени на ставата.