📕 ТАБЛИЦА НА КОНЦЕНТРАЦИИТЕ НА DMSO ( диметилсулфоксид ) 99,9 - 95% как да се разрежда

🔺 Формата с фармацевтичен клас не трябва да се използва в ситуации на първа помощ у дома. Въпреки че може да се използва чисто върху кожата само за извънредни ситуации без да се прилага многократно. Ако се използва многократно върху една и съща област на кожата, зоната ще се удебели, ще изглежда твърда и в крайна сметка ще се обели. Това е страничен ефект и след като употребата на DMSO бъде спряна, кожата ще се нормализира и често е в по-добро състояние от предишното.

 ✅ 90% Това е концентрацията, която често се продава или разредена с дестилирана вода, или с гел от алое вера без консерванти. При тази сила може да се почувства зачервяване, парене и сърбеж. Този процент може да е силен за определени типове кожа. Не използвайте тази концентрация върху деликатна кожа като тази на лицето. Обичайният препоръчителен процент е от 40 до 80 процента и се препоръчва да се избягва прилагането на концентрация от 90 процента

 ✅ 80% Този процент е ефективен за кожни приложения, смесени с дестилирана вода или сок от алое вера без консерванти. Той е оптимален процент за използване при смесване с други хранителни вещества като витамини, минерали или растителни екстракти. Идеален за локално лечение на мускулни наранявания.

 ✅ 70% ( пример: 3 мл. дестилирана вода+ 7 мл. ДМСО)

Идеален за тези, които все още намират 80% концентрация твърде силна за локално приложение. Отличен за приготвяне на DMSO смеси. Добавено към дестилирана вода е чудесен процент за използване при болка и за подпомагане на DMSO да проникне по-дълбоко, тъй като използва водата като витло за придвижване по-дълбоко в тъканите. Този процент или по-нисък е най-добре да се използва локално за сухожилия, връзки, нерви, кости или всяка област с по-малко водно съдържание. 

✅ 60% Процент за по-деликатна кожа или много чувствителна към DMSO. Използвайте подобно на 70 и 80 процента разреждане. 

✅ 50% (пример: 5мл. вода + 5 ДМСО)

Това е максималната сила, която трябва да се използва за скалпа, очите и ушите, приемане вътрешно и в пулверизатор. Все още може да се усеща много силно за тези области, така че се препоръчва първо да започнете с по-слабо разреждане, за да тествате чувствителността или бавно да работите до 50 процентна доза. Това е и максималната доза за перорално приложение. Може да се използва върху рани и за подпомагане на косата да порасне или да се сгъсти. 

✅ 40% Това разреждане е безопасно за очите (приготвени във физиологичен разтвор) и ушите. Препоръчва се за използване върху лицето и друга деликатна кожа.

 ✅ 30% Това разреждане може да се използва и за лице, очи, уши и поглъщане. Тридесет процента DMSO във физиологичен разтвор е много добър противовъзпалителен разтвор за капки за очи.

 ✅ 20% Това е ниво за начинаещи за капки за очи и капки за уши. Този процент също е безопасен за животни и деца и е чудесен старт за за започване на тест за реакция на чувствителност.

 ✅ 10% Използвайте при тази концентрация, ако искате да подобрите усвояването на течните формули. При тази слаба сила DMSO не се използва терапевтично. При тази концентрация или по- малка се използва за смесване с разтвор на хлорен диоксид.

Източник:

Аманда Волмър

ПОРЪЧКА НА ДИМЕКСИД - ДМСО - Диметилсулфоксид

Коментари

Популярни публикации от този блог

Как да си направим компрес с димексид - DMSO

DMSO за предотвратяване и/или лечение на остеоартрит и/или негови симптоми, артрит и/или негови симптоми, възпаление, болки в ставите и/ или структурни промени на ставата.