DMSO - ПРИМЕРИ И СЛУЧАИ ЗА ОБЛЕКЧАВАНЕ И ЛЕЧЕНИЕ ПРИ ХОРА И ЖИВОТНИ

 Лечение с  ДМСО - диметилсулфоксид за облекчаване на симптомите на съдова недостатъчност, дължаща се на оклузивни нарушения в периферните артерии.

Пример 43. Артериосклероза. 76-годишен бял мъж е наблюдаван с хронична оклузия на артериите към долните крайници. Осцилометричните показания показаха 0,2 колебания в средния крак и 0 колебания в глезена. Имаше исхемична язва в медиалния аспект на левия глезен, както и силна болка в покой. Тридесет мл. диметил сулфоксид се прилага локално върху язвата в две дози дневно, 15 ml. сутрин и 15 мл. вечерта. В края на две седмици имаше данни за намаляване на размера на исхемичната язва с определено облекчаване на болката в покой.

Пример 44. Артериосклероза облитерираща 62-годишен бял мъж беше наблюдаван с петгодишна история на хронична оклузия (артериосклероза облитерираща) на артериите на долните му крайници. В момента на влизане, пациентът е имал изразени исхемични промени в левия си крак, както и ранни гангренозни промени в големия пръст на левия крак. Прилага се диметилсулфоксид. Дневната доза беше 30 мл., 15 мл. в сутринта. и 15 мл. през нощта до целия ляв долен крайник. В края на две седмици имаше данни за повишена топлина и връщане на нормалния цвят на левия крак. Пациентът е амбулатиран и е оставен да се прибере у дома. Този конкретен индивид е имал интермитентно накуцване на два блока преди лечението. С диметил сулфоксид двата блока интермитентно накуцване бяха разширени до четири блока.

Следващите примери демонстрират лечение с диметилсулфоксид за облекчаване на симптомите на нарушения в периферните вени.

Пример 45. Постфлебитичен синдром 50-годишен бял мъж е наблюдаван с типичен постфлебитичен синдром на десния долен крайник. Пациентът е отбелязал илеофеморален флебит четири години преди приемането. Възникна хроничен оток и в момента на влизане повърхностните вени бяха разширени, а медиалният аспект на левия глезен беше пигментиран и язвен. Преди диметилсулфоксид пациентът е бил лекуван с компресионна терапия. Тридесет мл. диметил сулфоксид при 90% тегловна концентрация във вода се прилага върху десния долен крайник всеки ден за период от три седмици. След три седмици имаше определено намаляване на отока, намаляване на разширените повърхностни вени, намаляване на пигментацията и намаляване на размера на язвата.

Пример 46. - Флебит по конете Беше наблюдавано 11-годишно конче с тежък флебит в лявата югуларна бразда, дължащо се на неправилно инжектиране на дразнещ антибиотик.
Диметил сулфоксид при 100% се прилага ежедневно в продължение на дванадесет дни в доза от 2 до 2 унции локално върху засегнатата област. Отокът спадна бързо, противно на обичайния ход на това заболяване. Не са необходими антикоагуланти.

Пример 47. Разширени вени 60-годишен бял мъж е наблюдаван с първични разширени вени на двата долни крайника. Основното му оплакване е умора на долните крайници. Диметил сулфоксид, 90% във вода, се прилага локално върху областта на кожата в съседство с разширените вени на левия долен крайник, като се намокри обилно зоната, а десният крайник остава необработен. Размерите на варикозите бяха внимателно записани. В края на три седмици имаше 25% намаление на размера на разширените разширения на третирания крайник. Вените на нетретирания крайник също показват леко намаление, но това може да се дължи на факта, че диметилсулфоксидът се абсорбира и също така засяга вените на противоположния крайник.         

Лечение с ДМСО - диметилсулфоксид за облекчаване на симптомите на оклузивни нарушения на вените, обслужващи чревния тракт.

Пример 48. - Хемороиди. 20-годишен бял мъж беше наблюдаван с тромбиран външен хемороид. Хемороидите представляват разширени вени в областта на ануса. Този тромбиран хемороид беше болезнен и възпален. Два мл. 90% диметилсулфоксид във вода се прилага и се повтаря четири пъти дневно. В рамките на 24 часа имаше значително намаляване на размера на тромбирания хемороид, както и намаляване на възпалението и дискомфорта.
Следващият пример демонстрира лечение с диметилсулфоксид за облекчаване на симптомите на оклузивни нарушения на лимфните системи.

Пример 49. Следоперативен лимфедем. Наблюдава се 44-годишна бяла жена, която е претърпяла лява радикална мастектомия за карцином. В следоперативния период се наблюдава тежък лимфедем на левия горен крайник от върховете на пръстите до аксиларната област. При обикновени обстоятелства този оток е продължителен и обезпокоителен. Пациентът е прегледан три месеца след операцията. Тридесет мл. Започва ежедневно приложение на диметилсулфоксид във вода на левия горен крайник. В края на един месец, от началото на терапията, имаше намаление с един инч в обиколката на горната част на ръката. Отокът на ръката и китката изчезна напълно и пациентката можеше да си сложи сватбената халка и отново да носи часовника си. Този пример показва стойността наDMSOпри лечение на лимфедем, след лимфна обструкция на горния крайник.  
Покупка на ДМСО
ЦЕНА  :
 25 лв за 100 мл | 46 лв за 200 мл | 
50 лв за 250 мл 
  + ДМСО Гелове с Алое    информация на тел.0898575184
ПОРЪЧКА НА ДИМЕКСИД - ДМСО - Диметилсулфоксид

       

Коментари

Популярни публикации от този блог

Как да си направим компрес с димексид - DMSO

DMSO за предотвратяване и/или лечение на остеоартрит и/или негови симптоми, артрит и/или негови симптоми, възпаление, болки в ставите и/ или структурни промени на ставата.