DMSO за ОБЛЕКЧАВАНЕ НА ПРИЗНАЦИТЕ И СИМПТОМИТЕ НА РЕСПИРАТОРЕН ДИСТРЕС - хрема, ринит, синузит : хронична и алергична форми

 
ДМСО за ОБЛЕКЧАВАНЕ НА ПРИЗНАЦИТЕ И СИМПТОМИТЕ НА РЕСПИРАТОРЕН ДИСТРЕС

 Когато се говори за респираторен дистрес, препратката е предназначена за тези възпаления и признаци и симптоми, свързани с носните проходи, синусите, задръстванията в гърдите и непосредствено съседните области. Непосредствено съседните области включват носа и очите, които обикновено показват характерни признаци на такъв дистрес, както и кожата на гърдите.

DMSO за ОБЛЕКЧАВАНЕ НА ПРИЗНАЦИТЕ И СИМПТОМИТЕ НА РЕСПИРАТОРЕН ДИСТРЕС - хрема, ринит, синузит : хронична и алергична форми

Покупка на ДМСО
ЦЕНА  :
 25 лв за 100 мл | 46 лв за 200 мл | 
50 лв за 250 мл 
  + ДМСО Гелове с Алое    информация на тел.0898575184
ПОРЪЧКА НА ДИМЕКСИД - ДМСО - Диметилсулфоксид
Мембраните на дихателните пътища са податливи на различни инфекции и антигени, което може да доведе до появата на различни признаци и симптоми, свързани с различни заболявания от признати видове. Такива признаци могат да включват оток или подуване на лигавиците, секреция, еритема или зачервяване в непосредствена близост до очите и носа, както и симптоми на дискомфорт като назална конгестия и други подобни. Някои или всички от тези признаци и симптоми се наблюдават при дистрес на горните дихателни пътища, известен като хрема или обикновена настинка, алергичен ринит и синузит. Обикновената настинка или хрема включва дистрес на носните проходи, понякога на синусите и често на носа, което се проявява чрез назален секрет, зачервяване и лакримация. Синусите участват в различните възпаления на синусите, наричани общо синузит. Дистресът на горните дихателни пътища може понякога да включва тежки признаци като гнойни или гнойни усложнения, като например параназален синузит. Дистрес като алергичния ринит засяга носната лигавица и се дължи на полени, на неантигенни дразнители и дори в някои случаи на неврогемични психосоматични причини. Особена форма на алергичен ринит е сенната хрема. Синузитът може да има различен произход, но обикновено включва възпаление на синусите заедно с описаните признаци и симптоми.
Чрез контакт на диметилсулфоксидни състави с тъкан, свързана с или съседна на местата на респираторен дистрес, може да се получи облекчаване на признаците и симптомите, свързани с такъв дистрес.

Установено е, че диметилсулфоксидни състави във фармацевтично приемлива форма се прилагат много удобно чрез прилагане на малък обем директно върху назалните лигавици или чрез прилагане на такива състави локално върху кожата около очите или носа. Даден обем, който може да съдържа само няколко cc. диметил сулфоксид в концентрации от около във водни разтвори до 100%, може да се прилага с апликатор с памучен тампон. Предпочита се приложените течни диметилсулфоксидни състави да оставят кожата или носните мембрани мокри. Може да се наложи да се повтори това приложение със спрей за нос, ако е необходимо, докато се абсорбира ефективно количество. Това ефективно количество ще бъде установено чрез облекчаване на признаците и симптомите, свързани с конкретния респираторен дистрес.
Особено предимство е тези състави да се прилагат локално, тъй като е лесно и изключва всякакво затруднение, което може да възникне при по-трудни начини на приложение, като например чрез инжектиране. Когато се прилага върху дермалните области, за предпочитане е да се използват няколко cc. с по-силна концентрация над 50% и до 100% диметилсулфоксид. Когато съставите се прилагат върху назалните лигавици, за предпочитане е да се намали концентрацията до около 50% или по-ниско във вода. Като цяло, състави, съдържащи концентрации от най-малко около 10% диметилсулфоксид, са ефективни локално върху лигавиците и най-малко около 50% върху кожата за облекчаване на признаците и симптомите на такъв респираторен дистрес.

Следните примери са илюстративни.
Пример 55. - Хрема Обикновената настинка е остра инфекция на горните дихателни пътища, при която хремата, или по-популярно, настинка в главата, е най-важната характеристика. Характерните признаци и симптоми са кихане, запушване на носа, рядка секреция от носа, усещане за стягане в носа и сълзене на очите. Отбелязаните признаци са, че носната лигавица е зачервена и едематозна, докато назалното течение обикновено е очевидно.
32-годишен бял мъж е имал 12-часова история на признаци и симптоми, съответстващи на обикновена настинка. Основните оплаквания са кихане, запушване на двете ноздри и обилна рядка секреция от носа. Един cc. 100% диметил сулфоксид във вода се поставя във всяка ноздра с медицински капкомер. Един час след прилагането субектът съобщава за способност да диша нормално през двете ноздри и липса на тънък назален секрет. Това облекчение продължи шест часа.

Изследването на шест субекта с хрема доведе до заключението, че прилагането на диметилсулфоксид локално в областта на кожата, свързано с признаците и симптомите на настинка, води до съкращаване на продължителността на симптоматиката в допълнение към бързото облекчаване на признаците и симптомите.

Пример 56. Алергичен ринит Този дистрес на горните дихателни пътища обикновено се характеризира с внезапна поява на кихане, сърбеж в носа и лакримация. Друг признак е характерен блед, блатен вид на раковините. 28-годишен бял мъж е имал внезапна поява на кихане, сърбеж в носа, лакримация, както и предишна история на тези признаци и симптоми. Лигавиците над костите, разположени от външната страна на носните ями, бяха бледи и мочуристи. Диметилсулфоксид се прилага в обем от 0,75 cc. във воден разтвор. Този състав се прилага с апликатор във всяка ноздра. Нямаше облекчение на признаците и симптомите през първия половин час, но в края на един час изследването на носната лигавица разкри по-малко оток и по-малко подуване. Сърбежът и сълзенето също изчезнаха по това време.

Пример 57. - Синузит Възпаленията на допълнителните назални синуси са тясно свързани с ринита. Почти винаги острото възпалително засягане на носните кухини предшества и води до хронична инфекция и възпаление на въздушните синуси чрез запушване на дренажните отвори на синусите.
Ранните фази на острия синузит показват оток на покривния епител, който може напълно да запуши дренажния отвор на синусите и в крайна сметка вторична бактериална инфекция, която може да причини явно нагнояване или образуване на гной, за да замени воднистия секрет.
Хроничната бактериална инфекция може да доведе до разкъсвания и прогресивна фиброза на субепителна съединителна тъкан. По време на ранните етапи лигавиците на синусите и носа са удебелени, едематозни и бледосиви до червени в зависимост от степента на хиперемия.
Носните кухини са тесни, а раковините или носните кости са уголемени поради удебелени лигавици. Мукозните повърхности на носа са покрити с тънък воднист до мукоиден секрет, който е относително бистър. При хроничен синузит се засилва конгестия, подуване, оток и уголемяване на носните раковини.
Бяла жена имаше максиларен синузит. Два кубика. диметилсулфоксид се прилага локално върху кожната област над максиларния синус. В рамките на два часа след приложението се наблюдава обилно отделяне на лигавицата и отслабване на симптомите. Тази тема не представляваше допълнителни трудности. При този предмет не беше необходимо повторно прилагане, въпреки че при други предмети бяха необходими няколко повторни приложения.

Пример 58.--Синузит 62-годишна пациентка има ляв максиларен синузит. Три кубика 100% диметилсулфоксид се прилага локално върху кожната област на засегнатата област. В рамките на два часа след прилагането задръстванията бяха облекчени и нямаше рецидив в рамките на три месеца, което беше последният път, когато субектът беше прегледан.
Пример S9.Si.nusitis 63-годишна медицинска сестра имаше остър синузит с продължителност три дни. Два кубика. 100% диметилсулфоксид се прилага локално върху кожните области на максиларните и фронталните синуси. Една половин куб.см. 50% диметилсулфоксид се прилага локално във всяка носна кухина. Симптомите и признаците изчезнаха в рамките на два часа след прилагането, а конгестията и разширяването на турбинатите намаляха.

Пример 60. Хроничен синузит Хроничният параназален синузит обикновено следва пренебрегвани или неадекватно лекувани епизоди на остър синузит и е резултат от продължаващото действие на същите предразполагащи фактори. Хроничната инфекция проявява локални симптоми и признаци на запушване на носа, секреция от носа, главоболие, кашлица и повтарящи се настинки. Повтарящият се симптом на хроничен параназален синузит е персистираща назална обструкция, която може да бъде едностранна или двустранна. Секрециите от носа и след носа неизменно придружават хроничната инфекция на синусите. Наблюдава се повтарящо се или постоянно главоболие.
Жена на 42 години има 15-годишна история на хроничен синузит. Тя имаше двустранно запушване на носа и повтарящи се главоболия. Запушването на носа беше най-изявено в лявата ноздра. При прегледа се наблюдават признаци на изразен оток и бледа носна лигавица. Един cc. 100% диметилсулфоксид се поставя във всяка ноздра чрез прилагане на състава локално върху назалната мембрана. Един cc. 100% диметилсулфоксид допълнително се прилага локално върху кожата над максиларните и фронталните синуси. Общата използвана доза беше 6 cc. 100% диметил сулфоксид, един куб. см. дермално върху всеки от четирите синуса и 1 куб.см. във всяка от носните кухини. Два часа след приложението прегледът показа, че признаците на оток са значително намалени и субектът съобщи, че дишането вече е нормално. Симптомите се повтарят в лека форма, особено запушване на носа в деня след приложението. Диметил сулфоксид в същата схема на дозиране беше приложен отново на субекта и настъпи пълно облекчаване на назалната обструкция. Това облекчение продължи около три седмици.

Пример 61. Респираторна конгестия Респираторната конгестия включва жилава слуз в бронхиалното дърво и се характеризира с непродуктивна кашлица, тоест кашлица, която не изхвърля слузта, така че да може да бъде отхрачена.
Три субекта бяха лекувани за респираторна конгестия чрез локално приложение на 50% обемни диметилсулфоксид в 50/50 v./v. етанол и глицерин към гърдите и предната част на врата. Диметилсулфоксидът във всеки случай се нанася върху кожата в количество, достатъчно да я намокри напълно, за общо количество от около 6 cc. за всеки предмет. Във всеки случай се получи продуктивна кашлица и беше отбелязано определено облекчение на задръстванията. Първите признаци на облекчение се появяват след около минути след нанасяне.

Смята се, че механизмът на действие е на отхрачващо средство.     

Пример 62. Отхрачващо средство Терминът отхрачващо средство се отнася до намаляване на острото възпаление и стимулиране на защитната секреция. 75-годишен мъж е имал хронично белодробно заболяване с непродуктивна кашлица. Направено му е локално приложение на 15 сс. 100% диметилсулфоксид дневно върху целия ляв долен крайник за лечение на артериосклеротични язви. Петнадесет минути след приложението сухата кашлица стана продуктивна, т.е. започна да се отделя защитна слуз и да се отхрачва. Слузта премахва пароксизмите на кашлицата и изглежда прави кашлицата по-ефективна. Пароксизмите на продължителността на ползата при еднократно приложение бяха приблизително шест часа.


Източник: USA патент № US3549770A   
US3549770A - Терапевтично приложение на ефективни количества диметилсулфоксид на хора и животни - Патенти на Google (patents-google-com.translate.goog)

Коментари

Популярни публикации от този блог

Как да си направим компрес с димексид - DMSO

DMSO за предотвратяване и/или лечение на остеоартрит и/или негови симптоми, артрит и/или негови симптоми, възпаление, болки в ставите и/ или структурни промени на ставата.